Höga kusten

Jag hade tidigare aldrig hört talas om Höga kusten förrän min kompis föreslog att vi skulle dit och vandra i en vecka. Det rådde inga tveksamheter utan jag tackade direkt ja utan att veta ett dyft om platsen. Främst berodde det på att jag gillar att kasta mig ut i främmande äventyr, och i det här fallet kunde det inte bli mer främmande. Tidigare har jag gått på vandringsled i Norge så jag vet hur spännande det kan vara, och framför allt rogivande.

Hur som helst, Höga kusten ligger i Ångermanland och är precis som namnet antyder ett kustområde. Höga kusten är känt för sina branta klippor. Sedan år 2000 räknas Höga kusten som ett världsarv, och tillsammans med Gotland är det ett av Sveriges snabbast växande resmål.

Jag ångrar inte en sekund att jag reste dit. Vi tog del av en vandring som heter Höga Kusten Hike som anordnades av bland annat Fjällräven. Vi fick uppleva helt fantastisk natur och besökte platser som Höga kustenleden, Skuleberget och Skuleskogens nationalpark. Det blev en oförglömlig vecka och som krydda blev vädret dessutom helt strålande. En sak lärde jag mig dock – det gäller att packa lätt när man ger sig ut på vandring.