Säkerhetsdörrar

Inbrott är relativt vanligt förekommande och på grund av detta är det viktigt att du som har en lägenhet eller ett hus ser till så att du har gjort allt du kan för att skydda dig mot det. Ett sätt att skydda dig från inbrott är att göra det svårare att bryta upp din dörr – och det kan göras genom att installera säkerhetsdörrar.

Dessa dörrar erbjuds idag av många olika typer av företag och finns att köpa i alla möjliga prisklasser. Det som är så bra med säkerhetsdörrar är att de är utformade speciellt för att förhindra inbrott. Nu kanske du tänker att säkerhetsdörrar kanske inte passar så bra ihop med utseendet av ditt hus, men faktum är att det finns många snygga säkerhetsdörrar som ser ut som helt vanliga dörrar. Samtidigt som du får en ny fin dörr till ditt hus, så minskar du även risken för att inbrottstjuvarna ska lyckas med sitt mål.

I de flesta fall är säkerhetsdörrar kvalitetstestade och uppfyller en viss kvalitetsklass. Testen ska visa att dörren kan motstå ett inbrottsförsök under minst 20 minuter. Många sådana här dörrar är också brandklassade och ljuddämpande egenskaper. Du kan också välja mellan exempelvis släta dörrar eller dörrar med dekor och de tillverkas även med målade och laminatbeklädda ytor. Med andra ord finns det en säkerhetsdörr för alla smaker och behov. Förutom flera typer av material och en speciell design, så inkluderas även ett mycket säkert lås som gör att du kan känna dig extra trygg i ditt hem. Det gäller att göra det så svårt som möjligt för tjuvarna att bryta sig in i hemmet och en säkerhetsdörr räcker långt.