Brandlarm

Något som är oerhört lätt hänt är att det börjar brinna i hemmet. Faktum är att en brand kan starta med något så basalt som att glömma att släcka ljusen efter en mysig kväll i soffan. När en brand väl sätter igång är det viktigt att de som till exempel är i hemmet eller på arbetsplatsen varnas så att de vet om att det brinner, men också har möjlighet att släcka branden i tid. Många bränder går att tygla om de upptäcks tidigt. Att just glömma att släcka ljusen hemma är relativt vanligt och om du går och lägger dig är det inte säkert att du hinner vakna innan det är för sent.

Något som är mycket viktigt att ha i hemmet och på arbetsplatsen är därför ett brandlarm. Om du har skaffat ett brandlarm kan du känna dig trygg med att du inte kommer kunna ligga och sova medan ditt hem brinner ner. Idag kostar brandlarm inte särskilt mycket och det är något som alla bör ha i lokaler, hem och på andra platser där det finns risk för brand. Kolla med Skydda.nu för brandlarm i Jönköping eller Kalmar. Något som också är viktigt att komma ihåg när du har ett brandlarm i ditt hem är att kolla så att batteriet inte har blivit gammalt, med jämna mellanrum. Faktum är att det är relativt vanligt att vi människor inte tänker på att vårt brandlarm kanske inte längre fungerar på grund av att batteriet inte har bytts ut på ett bra tag.

Har du ett flervåningshus bör det finns en brandvarnare på varje våningsplan. Om något eller några rum också står stängda större delen av tiden kan det vara bra att installera separata rökdetektorer i dessa. Detta eftersom en stängd dörr minskar rökens spridning och därmed gör att en brandvarnare utanför rummet slår larm för sent.