Värmepumpar och luftvärmepumpar

Värmepumpen och luftvärmepumpen är två olika uppvärmningssystem för ditt hem. De båda värmesystemen är energisnåla och väldigt miljövänliga.

Genom att använda dig av en värmepump eller en luftvärmepump så kan du mycket enkelt minska dina energikostnader eftersom att både värmepumpar och luftvärmepumpar använder sig utav naturens resurser när dem ska skapa värma till ditt hem. De vanligaste energikällorna till en värmepump är bergvärme, sjövärme och grundvattnet. Luftvärmepumpen använder sig av utomhusluften.

Värmepumpen skapar värme genom att omvandla kylan och solenergin till värme och på detta sätt värma upp både ditt hus och ditt varmvatten på ett mycket enkelt sätt för att du ska få den värmen som du önskar. Värmen reglerar du själv och när du valt en viss temperatur så ställer värmesystemet in sig på det. Läs också på var du bör montera din luftvärmepump för bästa effekt.

Varken värmepumpen eller luftvärmepumpen släpper ut stora mängder koldioxid i luften. Och dem släpper inte heller ut några andra lokala utsläpp. Detta gör att både luftvärmepumpen och värmepumpen är ett mycket miljövänligt värmesystem.

De båda värmesystem fungerar under både sommartid och vintertid. Dem har en mycket låg driftkostnad och behöver inte underhållas med sotning eller dylikt. De båda värmesystemen är även mycket vänliga för naturen och miljön runtomkring oss, och kan sänka dina energikostnader väldigt mycket.