Betala för byte av vinterdäck

Varje gång det är dags att byta däck är det många som ställer sig frågan om man ska byta däcken själv eller om man ska anlita någon som gör det åt en?

Faktum är att det inte behöver vara så dyrt att leja bort däckbytet. Oftast räcker det med att betala några hundra kronor två gånger per år för att slippa stå längst in i garaget och leta efter domkraften och frysa fingrarna av sig när man ska försöka lossa på muttrarna som frusit fast.

Kontra det mot att ringa och beställa en tid hos en bilverkstad i god tid innan däckbytet för att sedan åka dit med bilen, ta en kaffe och vänta 10 minuter för att sedan åka därifrån med de nya däcken på, smidigt och enkelt.

Men trots det så envisas majoriteten av oss ändå att kämpa med däckbytet på egen hand. Och en av anledningarna till det är förmodligen för att man är ute i sista stunden. Det är ju svårt att förutspå exakt när det kommer börja snöa, därför kan det vara smart att byta däcken direkt när det blir tillåtet. Det är trots allt tillåtet att ställa på vinterdäcken redan i oktober och då har man oftast några veckor på sig innan första snön kommer.