Vad försigår på bilverkstaden?

Kommer man in i en bilverkstad kommer man in i ett myller av bilar, bildelar, reservdelar, däck, oljor, lyftanordningar, pumpar, handverktyg, lampor, kablar och så vidare.

På en skadeverkstad råder det ständigt full aktivitet. En bil hänger i taket och en mekaniker befinner sig under den med ett verktyg för att kunna byta ut avgasröret som har gått sönder; en annan är i full färd med att titta igenom kablaget och utreda vad som gör att inte bilen startar som den ska.

Föreståndaren är i samspråk med en kund som är angelägen om att få bilen tillbaka redan på eftermiddagen. Problemet är att den aktuella reservdelen måste skickas upp från fabriken i Tyskland. Det kommer att ta flera dagar.

För den mindre bilverkstaden är den personliga servicen det allra viktigaste. Kunden återvänder om arbetet kan utföras snabbt och effektivt. För de kunder som har valt den mindre verkstaden när man behöver hjälp är det känslan av att vara igenkänd och uppskattad som betyder mest. Att veta att bilverkstaden anstränger sig till det yttersta för att servicen är klar till på lördag då man ska åka på semester ger just den trygghet man ofta söker. Därför väljer man en mindre verkstad.