Skydda dig mot solen under heta sommardagar

Blir det stundtals plågsamt varmt i ditt hem under riktigt heta sommardagar?

Det finns många bra metoder att få ner temperaturen i hemmet. Man kan dra ner rullgardiner eller vinkla persiennerna. Eller så kan man installera solfilmer på sina fönster. Det är ett mycket enkelt och kostnadseffektivt sätt att få till stånd en bättre inomhusmiljö. En bra solfilm kan reducera upp till 80% av strålningsvärmen från solen. En annan fördel är att solfilm kan sänka uppvärmningskostnaderna.

Desto färre känner till att solfilm även kan bidra till en förbättring av inomhusklimatet under vintern. Många solfilmer har en utformning som isolerar glaset, vilket innebär en rejäl reduktion av  värmeutsläppet genom fönstren. Det gör att det går åt mindre energi för att värma upp ditt hem vilket i sin tur leder till sänkta kostnader.

Ett annat problem med gassande sol är att den sliter på hemmets inredning. Möbler, mattor och  gardiner bleks och får en gulaktig ton på grund av solens värme och UV-strålar. Genom att  installera solfilm på fönstren kan du filtrera bort upp till 98% av den skadliga UV-strålningen och därmed skydda både dig själv och din inredning.

Tycker du att det är störande att folk kan se rakt in i ditt hem? Solfilm ger också ett mycket effektivt insynsskydd. Man kan se ut precis som vanligt men inte se in.

Det är sällan fönsterrutor spricker eller krossas men när det väl händer gäller det att vara försiktig så man inte skadar sig på splitter. Solfilm har den extra fördelen att det ger ett viss grad av splitterskydd. Skulle en fönsterruta gå sönder kommer solfilmen hålla glasfragment på plats vilket minskar risken att man skadar sig.

Vid val av solfilm får man fundera på vilken nivå av skyddsfaktor man vill ha. Det finns mängder av olika sorter – klara, tonade, reflekterande eller halvreflekterande och dessutom i en lång rad olika färger och nyanser.