Enkelt att ansöka om snabblån

Snabblån har blivit mer och mer populära under de få år som de funnits på lånemarknaden. Det finns inte längre några komplicerade ansökningsprocesser eller skriftliga kontrakt för att få låna pengar med alternativ som snabblån, utan nu finns det flera kreditgivare som lånar ut mindre belopp som också kallas för snabblån eller SMS-lån.

Låna

De belopp man kan låna via snabblån sträcker sig från 500 till 50 000 kronor, men att låna 5000 – 20000 kr är de vanligaste lånebeloppen enligt jämförelsesidan Creddit. Hur mycket man kan låna, hur hög räntan är samt hur lång tid man har på sig att betala tillbaka skiljer sig mellan olika kreditgivare så det är viktigt att noga kontrollera villkoren för det snabblån du vill ta. Hos vissa kreditgivare betalar du ingen ränta om du kan betala tillbaka pengarna inom tre månader – det kan vara ett bra alternativ om du snabbt behöver ett litet extra tillskott i fickan. Hos andra långivare betalar du mellan 5 till 35 % i ränta och återbetalningstiderna sträcker sig från en till sextio månader.

Hur går ansökningsprocessen till?

Att låna pengar sätter alltid dig i skuld, men det är relativt riskfritt att låna mindre summor för spontana inköp som en ny cykel eller dator, eftersom det inte handlar om så mycket pengar. Det är också onödigt att ansöka om ett större lån hos en bank som exempelvis konsumtionslån.

Att ta ett snabblån är inte bara smidigt, det går också otroligt fort att få pengarna insatta direkt in på kontot. Hela processen är väldigt enkel och du signerar exempelvis din ansökan med ditt BankID på kreditgivarens hemsida där du ansöker om summan som du vill låna, och får därefter besked direkt.

Kraven för att ansöka om snabblån varierar, men de följer ofta gemensamma huvudriktlinjer som att du är minst 20 år, saknar skuldsaldo hos Kronofogden, du har inkomst samt att du har ett svenskt personnummer.