Att styla sina väggar

Jag har under många år kanske varit lite för konservativ när det gäller att snappa upp de senaste inredningstrenderna och enbart hållit mig inom det traditionella sättet, det vill säga at enbart köra på tapeter man köper i färgaffären.

När jag nu skulle göra om två rum i mitt hem så läste jag på lite och trender och hur man med enkla medel kan styla sina rum. Jag sökte på nätet jag köpte facktidningar och skapade mig en egen bild vad det är jag ville uppnå med min förändring. Jag vill ju ha något chickt, trendigt och kaxigt på en och samma gång. När jag väl hade valt mina färger så kom jag underfund med att det var något som saknades för att få pricken över i:et komplett. Plötsligt såg jag en annons på nätet om något som hette väggord. Vad är väggord för något frågade jag mig?

Dagens moderna väggord var något nytt för mig. Förr så målade man detta direkt på väggen, och då gällde det att vara stadig på handen och inte darra. Idag köper man färdiga dekaler som är färdiga direkt ifrån fabriken. Jag spenderade några kvällar framför datorn och kollade igenom alla siter som hade väggord till salu. Utbudet var enormt och det fanns en rik variation av vilka storlekar och olika  layouter av väggord som fanns tillgängliga. Jag sökte efter något som kunde ge en trevlig hemkänsla samtidigt som det skulle förmedla en känsla till gästerna. Jag fann ett väggord som jag tyckte passade in på mina önskningar och det var Mi Casa Su Casa. Jag fann väggord i många storlekar och jag fann även den storleken jag ville ha det och även i den rätta färgen. Jag var lite nervös för att det skulle vara svårt att få upp det på väggen, för det värsta som kunde hända var ju att det hamnade snett eller att det blev veck eller annat som kunde förstöra det för mig. Jag förstod ganska snart att dagens moderna väggord görs av en film som har ett snällt lim som inte hugger direkt. Jag läste på något forum om att limmet som finns på dagens väggord är motsvarande som finns på de gula små post it lapparna. Därför så skulle det vara  enkelt att ta bort det efter en tid också, utan att det fördärvar väggens yta.

Nu så här i efterhand så kan man lugnt säga att jag tycker det är synd att jag inte testade väggord tidigare, eftersom det går så snabbt att göra skillnad på ens väggar i hemmet. Det ger en trevlig atmosfär som ger en bra avbrytning av en annars så tråkig och stel vägg. Nu blev det så annorlunda. Jag hoppas att du som läser detta kan få någon glädje av mina rader kring väggord så att det kanske på något sätt kan inspirera dig att prova. Alla har vi ju olika önskningar av vad vi vill ha för något och som jag skrev innan så finns det en hel uppsjö av olika väggord på nätet.